Deze website gebruikt cookies. Accepteer de cookies als u alle functionaliteiten van deze website wilt gebruiken.

Cursus gegevens

Titel van de cursus: “Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse grens”
Ondertitel: “Gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog aan de grens met Baarle-Nassau”

De cursus vindt plaats in de Aula van het Cultureel Centrum Baarle. Voor België: Pastoor de Katerstraat 5, 2387 Baarle-Hertog. Voor Nederland: Pastoor de Katerstraat 7
5111 CM Baarle-Nassau. Reisbeschrijving:

De cursus is gepland van dinsdagavond 15 oktober 2013 tot dinsdagavond 26 november 2013 (niet op 29 oktober). Er zijn zes lesavonden en elke les bestaat uit lezingen door gerenommeerde sprekers, een lokale aanvulling en een vragenronde.

De lestijden zijn van 19.30 tot 22.00 uur, met een half uur pauze omstreeks 20.30 uur. Drank tijdens de pauze is in de cursusprijs voorzien.

Het is de bedoeling dat streekgidsen, leerkrachten en heemkundigen na de cursus met de informatie aan de slag kunnen om in hun eigen omgeving een rondleiding, les of activiteit in het kader van de herdenking van WO I uit te werken.

Het boek “Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse grens” (zie hoofdmenu) wordt als cursusboek gebruikt. Het wordt voorgesteld op zondagnamiddag 13 oktober 2013 om 14.00u in de podiumzaal van De Wouwer, Kloosterstraat 4 in 2380 Ravels. Reisbeschrijving: http://www.dewouwer.be/DW.reisroute.pdf